Thomas Müller sikrer Tyskland kneben sejr i EM-åbner

08/09/2014

Tyskland var på hælene i fem minutter, men til sidst endte det med den ventede hjemmesejr, da verdensmestrene søndag aften indledte EM-kvalifikationens gruppe D.

Tyskerne sejrede 2-1 i Dortmund over Skotland, og det skete med Thomas Müller i rollen som dobbelt målscorer.

Bayern München-angriberen afgjorde kampen 20 minutter før slutfløjtet, da han udnyttede dårligt skotsk forsvarsspil til at score sejrsmålet.

Fem minutter forinden havde skotternes Ikechi Anya udnyttet et godt kontraangreb og udlignet til 1-1.

Tyskland havde kun seks gengangere i startopstillingen i forhold til det hold, der indledte VM-finalen mod Argentina i Rio de Janeiro for snart to måneder siden. En kamp, som Tyskland vandt 1-0 efter forlænget spilletid.

To af de frafaldne var dog frivilligt væk, eftersom både anføreren fra VM-finalen, Philipp Lahm, og Miroslav Klose har indstillet landsholdskarrieren.

Andre spillere som Mesut Özil og den nyudnævnte anfører, Bastian Schweinsteiger, gik dog glip af opgøret mod Skotland på grund af skader.

Tyskland så ud til at være på vej mod den ventede sejr, da Thomas Müller - nærmest med ryggen til målet - headede 1-0-scoringen i mål efter 17 minutter.

Skotterne var dog ikke slået, og få minutter inde i anden halvleg ramte Steven Naismith stolpen, men Tysklands målmand, Manuel Neuer, slap med skrækken.

Til allersidst fik skotternes Charlie Mulgrew et rødt kort, og Thomas Müller ramte opstanderen, så han gik glip af et hattrick.

Tidligere søndag fik Irland en god begyndelse på gruppe D, da holdet vandt 2-1 ude over Georgien.

Irerne måtte dog vente til kampens sidste minut, før Aiden McGeady med sin anden scoring sendte alle tre point til det gæstende hold.

I samme gruppe fik Gibraltar en hård medfart i holdets debut i EM-kvalifikationen.

Holdet fra den lille halvø med blot omkring 30.000 indbyggere tabte hjemme med 0-7 til Polen.

Bayern München-stjernen Robert Lewandowski scorede fire gange for polakkerne i den overbevisende sejr.