Thomas Rode: Stenalderkost redder din flyrejse

Siden 2009 har Michelin-kokken Thomas Rode levet efter stenalderkostprincipperne, eller palæo, som det også kaldes.

I popup-restauranten CPH Nordic Dining i Kastrup Lufthavn, viser Thomas Rode flyrejsende, hvordan flyturen kan blive meget bedre oplevelse, hvis den rigtige kost indtages i timerne op til rejsen og under flyturen.

- Hvis man inden rejsen sørger for at blive ordentlig mæt af rene råvarer og masser af proteiner og fedt, undgår man at falde i, når man går forbi lufthavnskioskerne eller fastfoodrestauranterne, siger  Thomas Rode og råder til, at man ikke indtager alkohol, sukker eller koffeinrige drikke i timerne op til og under flyturen. Det giver en urolig søvn og uro i kroppen.

Se Thomas Rodes smukke hjem på madogbolig.dk

Thomas Rode sværger til stenalderkosten, som han mener, giver ham en bedre mæthedsfornemmelse og energi til at klare en travl hverdag. Pasta, ris og brød er i dag skiftet ud med kød, æg, grøntsager og masser af sund fedt.

- Vi har i mange år været fuldstændig fedtforskrækkede og troet, at hvis man ville tabe sig og leve sundt, skulle man spise mindre fedt. Jeg tror på det modsatte. Vi er bygget til at forbrænde fedt og jeg vil tro, at min kost består af ca. 40 % fedt og jeg har en fedtprocent på langt under 10. Selvfølgelig vil det også være gavnlig for flyrejsende, som ofte har mange timer undervejs, og hvor det kan vanskeligt at finde på sunde snacks, som både er proteinrige  og som kan holde sig i mange timer.

Gode råd

Thomas Rode kommer her med gåde råd til, hvad du kan tage med på rejsen:

- Fede nødder mætter godt.

- Æg – kan sagtens holde sig i op til 10 timer uden af være på køl.

- Salami eller tørret kød.

Oprindeligt var det Thomas Rodes hustru, Thilde Maarbjerg, som døjede med ubehag i flere dage, når parret havde været ude at flyve. Det gav Thomas Rode ideen til også at udbrede filosofien om stenalderkosten til de flyrejsende i Kastrup Lufthavn.

Samtidig giver popup-restauranten et billede af, hvordan nordisk sommermad og dansk design tilsammen fremhæver en samlet nordisk gastronomisk oplevelse, som er et af Danmarks stærkeste varemærker.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder gourmetmenu uden komfur på madogbolig.dk

CPH Nordic Dining, som popup-restauranten hedder, er en del af madfestivallen Copenhagen Cooking, og kan opleve i Kastrup Lufthavn fra d. 20. august til d. 29. september.

Udover Thomas Rode vil Michelin-kokkene David Johansen fra Kokkeriet og den bornholmske eventkok Mikkel Marschall, også give rejsende en smagsprøve på det nyeste og allerbedste, som København og Danmark som helhed kan byde på.

Af Maria Permin Berger, madogbolig.dk/NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip