Thomas Sørensen fortsætter karrieren i Australien

Et nyt eventyr kan begynde for målmanden Thomas Sørensen, som mandag skiftede til Melbourne City i den bedste australske fodboldrække på en toårig aftale.

- Det er en fantastisk mulighed. Det er en forandring for mig. Jeg var kommet til et stadie, hvor jeg havde brug for at prøve noget nyt.

- Så der var ingen tøven, da denne mulighed opstod, for det er en ambitiøs klub, siger Thomas Sørensen til klubbens hjemmeside.

- Der var flere andre muligheder for mig, og jeg også havde tilbud i England, men jeg følte, at jeg havde brug for nogle forandringer i sceneriet, siger den 39-årige dansker.

Thomas Sørensen er Melbourne Citys niende forstærkning denne sommer. En af de øvrige nye spillere er Aaron Hughes, som Thomas Sørensen tidligere har spillet sammen med i Aston Villa.

I sin tid i England nåede Thomas Sørensen også at spille for Sunderland og senest Stoke. Siden skiftet til Sunderland i 1998 fra OB er det blevet til over 350 kampe i Premier League.

Thomas Sørensen nåede desuden at spille 101 landskampe for Danmark og deltog blandt andet i to EM- og to VM-slutrunder - senest ved VM i Sydafrika i 2010.

Danskeren, som i sidste uge holdt formen ved lige ved at træne med hos Manchester City, har fået trøje nummer et i den australske fodboldklub.

- For klubben og for mig personligt er målet at nå til tops, vi vil vinde mesterskabet og pokalturneringen, og det er en af grundene til mit skifte, forklarer Thomas Sørensen.

/ritzau/

Dagens Gossip