Thomas Sørensens forsvar svigter ham endnu engang

29/12/2013

Thomas Sørensen har fået en gylden chance for at vise sit værd i Stoke i form af førstemålmand Asmir Begovic' skade, der holder bosnieren ude i mere end en måned.

Men den tidligere landsholdsmålmand får ikke megen hjælp fra holdkammeraterne i kampen om at bide sig fast i målet.

Forleden tabte Stoke 1-5 til Newcastle, og søndag blev det til et 0-3 mod Tottenham, uden at Sørensen kunne lastes for det.

Stoke var presset helt i bund de første 45 minutter, hvor Tottenham forsøgte at finde vej igennem gæsterne tætpakkede forsvar.

Christian Eriksen - der var med fra start for Tottenham - havde en stor chance efter et kvarters spil, hvor bolden havnede for fødderne af ham, men Sørensen var hurtigst og fik afværget.

Sent i første halvleg lykkedes det dog for Tottenham at få scoret. Det skete med hjælp fra Stoke-forsvareren Ryan Shawcross, der med højt løftede arme kom i vejen for et hovedstød af Emmanuel Adebayor og gjorde det nemt for dommeren at dømme straffespark.

Det forvandlede Roberto Soldado i vanlig sikker stil - fire af hans fem sæsonmål i ligaen er scoret fra 11-meter pletten.

Efter pausen kom Stoke lidt bedre med og fik presset spillet længere frem på banen.

Til gengæld glemte udeholdet at forsvare, og derfor kunne Tottenham afgøre kampen midtvejs i anden halvleg med to mål indenfor fire minutter af Mousa Dembele og Aaron Lennon.

Christian Eriksen havde desuden chancen for at score direkte på frispark for anden kamp i træk, men forsøget røg langt over.

Nederlaget betyder, at Stoke ikke har vundet sine seneste otte udekampe og trods en placering som nummer 12 blot er fem point fra nedrykningsstregen.

Tottenham derimod rykker op på syvendepladsen og er med 34 point kun otte efter førerholdet Arsenal.