Thor Mögers logiske partiskifte

Sådan skriver tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen torsdag på sin Facebook-profil, og dermed slutter han sig - ikke uventet - til gruppen af unge, fremadstormende SFere, der har skiftet folkesocialisterne ud med Socialdemokraterne.

Jesper Termansen, der er politisk redaktør på Radio24syv, hører til dem, der har ventet på Mögers politiske skifte.

»Det var kun et spørgsmål om tid. Nu har han taget en periode som studievært og har dermed udstået sin karensperiode, siden han blev afsat som minister. På mange måder har hans politik hele tiden ligget tættere på den nuværende herskende linje i Socialdemokraterne, og længere fra linjen i SF, hvad den så end er,« forklarer han.

Thor Möger blev minister i en alder af 26 år og udgjorde sammen med SFs tidligere politiske ordfører Jesper Petersen og europa-parlamentariker Emilie Turunen en del af SFs såkaldte børnebande, som medvirkede til at forny SF og gøre partiet regeringsdueligt. De er nu alle meldt ind hos Socialdemokraterne.

For SFs næstformand Peter Westermann kommer Thor Möger Pedersens skifte ikke som et chok.

»Vi er ikke så overraskede over, at Thor traf den beslutning. Det er jo nok, som vi havde forventet, og hvis Thor har indset med sig selv, at han er socialdemokrat, så er det jo der, han skal være, og ikke i SF,« siger Peter Westermann.

Peter Westermann ønsker Thor Möger held og lykke fremover, men den tidligere skatteminister og forhenværende formand Villy Søvndals (SF) daværende strateg vil ikke blive savnet i SF.

»Thor gjorde det jo meget klart, at han ikke ønskede at være aktiv i partiet for nuværende i hvert fald. Han har jo fokuseret på sit arbejde som TV-vært, og på den måde er det ikke fordi, at han har lagt et stykke arbejde i SF i det sidste stykke tid,« siger Peter Westermann.

Jesper Termansen er ikke sikker på, at Thor Möger er den sidste SFer, der har forladt partiet. Han er overbevist om, at partitoppen holder skarpt øje med sundhedsminister Astrid Krag (SF), der også er kendt for at tilhøre SFs højrefløj og den såkaldte børnebande.

Men det afviser Peter Westermann.

»Der er ingen grund til at tro, at der er nogen andre end Thor, der nu skifter,« siger han.

I Socialdemokraterne byder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sin nye partifælle velkommen.

»Han har fortalt mig, at han har meldt sig ind hos Socialdemokraterne. Ligesom jeg byder alle andre nye medlemmer velkommen hos Socialdemokraterne, vil jeg også byde Thor Möger velkommen,« siger Helle Thorning-Schmidt ifølge Berlingske på et pressemøde i Bruxelles.

Spørgsmål: Har han lettere ved at blive valgt hos jer?

»Jeg har bare hørt, at han har meldt sig ind hos Socialdemokraterne, og han er hjertens velkommen, ligesom alle andre er velkomne til at melde sig ind hos Socialdemokraterne.«

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra Thor Möger Pedersen end det, han har skrevet på Facebook.

Dagens Gossip