Thor Mögers skifte »var kun et spørgsmål om tid«

Det vurderer politisk kommentator og redaktør på Radio 24syv, Jesper Termansen.

»Det var kun et spørgsmål om tid. Nu har han taget en periode som studievært og har dermed udstået sin karensperiode, siden han blev afsat som minister. På mange måder har hans politik hele tiden ligget tættere på den nuværende herskende linje i Socialdemokraterne, og længere fra linjen i SF, hvad den så end er,« forklarer han.

Thor Möger har, siden han blev fyret som skatteminister af SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), været vært på programmet »Gadens parlament« på DR2. På sin facebook-profil afviser den 28-årige Möger, at partiskiftet betyder, at han vender tilbage til landspolitik.

»Jeg er glad for det, jeg laver nu og er på ingen måder på vej tilbage i politik,« skriver han.

Men det er han også nødt til, forklarer Jesper Termansen.

»Der er rigtig mange uskrevne regler, man skal huske, hvis man gerne vil gøre sig gældende i politik, ikke mindst, hvis man skifter parti. En af dem er, at man skal være ydmyg, og det skal man være ret længe. For når man er løbet fra et andet parti, vil man blive betragtet med en vis skepsis i sit nye parti. Der vil være noget jalousi fra dem, der har gået med pamfletter, siden de var 14. De vil holde øje med, at man ikke stryger ind og får de gode poster. Og så er der en form for aflusningsperiode, hvor man bliver set an og bliver vurderet på, om man har partiet med i hjertet,« siger redaktøren.

Han sammenligner Thor Mögers situation med Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der gik fra Enhedslisten til Socialdemokraterne. Hun bliver stadig betragtet som for ny og uprøvet, selv om hun er et politisk talent, vurderer Jesper Termansen, som spår, at den tidligere skatteminister atter kan komme til tops i politik.

»Jeg tror sagtens, at Thor Möger kan få en stor fremtid i Socialdemokratiet, men der kommer til at gå nogle år. Dels er han et stort politisk talent, og dels har han tydeligvis ambitioner om at fortsætte i politik. Så vi har ikke set det sidste til Thor Möger,« siger han.

Jesper Termansen mener til gengæld ikke, at Mögers skifte vil påvirke SF.

»Det betyder ikke det store for SF. Thor Möger er for længst fortid i partiet, så det vil ikke give mere uro.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip