Thorbjørn Olesen falder helt igennem i Skotland

Han kunne godt tillade sig at drømme om deltagelse i British Open i næste uge efter en torsdag i syv slag under par.

Men fredag blev drømmen i stedet et mareridt, da det hele blev vendt på hovedet, og Thorbjørn Olesen faldt igennem i European Tour-turneringen Scottish Open, hvor han raslede over 100 pladser ned og ikke klarede fredagens cut.

Thorbjørn Olesen præsterede torsdag syv birdies, men fredag leverede danskeren så fem bogeys og en dobbeltbogey og endte med at gå banen syv slag over par.

Turneringen fungerer som optakt til major-turneringen British Open, der bliver spillet i næste uge.

Ved Scottish Open er der tre pladser på spil til major-turneringen. Pladserne falder til de bedste i top-10, som endnu ikke er kvalificeret til British Open, og det var her danskeren torsdag lå lunt med sin førsteplads efter én runde.

I stedet sluttede han fredag på en delt 104. plads i turneringen, der føres af engelske Daniel Brooks, der topper stillingen med 11 slag under par.

Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn er foreløbig de eneste danskere, der er kvalificeret til British Open.

Efter en første runde i fire slag over par, leverede Kjeldsen bedre spil fredag og gik i fire par under, hvilket rækker til at være med lørdag. Det samme er Morten Ørum Madsen som bedst placerede dansker på en delt 34. plads fire slag under par.

Også Lucas Bjerregaard er videre. Han gik to slag under og samlet er tre slag under par.

Thomas Bjørn og Søren Hansen klarede ikke cuttet fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip