Thorbjørn Olesen går ned og nøjes med andenplads

Golfspilleren Thorbjørn Olesen sværmede søndag om førstepladsen, men danskeren endte på en delt andenplads i BMW Classic i Tyskland.

European Tour-turneringen blev i stedet vundet af svenske Henrik Stenson, der sluttede tre slag foran sydafrikanske Darren Fichardt og Thorbjørn Olesen, der delte andenpladsen.

Turneringen blev lørdag afbrudt på grund af massivt regnvejr over banen i Pulheim, og derfor var Olesen slet ikke i aktion lørdag efter at have gået de to første runder i 67 slag - fem under banens par.

Thorbjørn Olesen gik i stedet tredje runde søndag, og her fortsatte han takterne med endnu en runde i fem slag under banens par, men i fjerde og sidste runde, kunne danskeren ikke holde sit niveau, og scoren stak en anelse i øjnene.

Med blandt andet fire bogeys undervejs leverede han en runde i 73 slag - et slag over banens par - og dermed forduftede muligheden for karrierens fjerde turneringssejr på European Tour for den 26-årige dansker.

Undervejs på tredje runde var Thorbjørn Olesen en overgang oppe på førstepladsen, og han var på andenpladsen blot et enkelt slag efter svenske Stenson, da spillerne gik ud på sidste runde.

Her blev det i begyndelsen til en tæt kamp mellem de to skandinaver. De indledte begge med en birdie, men senere fulgte både fire svenske og fire danske bogeys.

Derfor kunne franske Raphäel Jacquelin og Darren Fichardt hale ind i en tæt kamp om de øverste placeringer.

Henrik Stenson leverede dog også fem birdies mod Olesens tre på dagen, og på de sidste huller var svenskeren bedst, og han vandt dermed turneringen ved at bruge 271 slag i alt efter en sidste runde i 71 slag.

Joachim B. Hansen blev næstbedste dansker på en delt 33.-plads efter en sidste runde i et slag under par.

Anders Hansen gik helt i sort på sidstedagen, hvor han med syv bogeys og ingen birdies endte i syv slag over par. Han sluttede derfor som en delt nummer 56.

Jeff Winther og Thomas Bjørn blev henholdsvis delt nummer 59 og delt nummer 65.

BMW Classic er to gange blevet vundet af en dansker. I 2000 og 2002 vandt Thomas Bjørn turneringen.

Vinderen belønnes med en pengepræmie på 2,5 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip