Thorbjørn Olesen misser golftriumf i Qatar

Golfspilleren Thorbjørn Olesen må nøjes med en delt tredjeplads og en fin præmiecheck efter en ellers flot indsats i European Tour-turneringen Qatar Masters i Doha.

En samlet score på 15 slag under par var lige akkurat ikke nok, og det danske golftalent må altså fortsat vente på sin anden triumf på touren efter sejren i Sicilian Open i 2012.

Mikko Ilonen fra Finland og spanieren Sergio Garcia var et slag bedre og røg derfor i omspil om sejren.

Olesen kunne ellers gøre sig berettigede forhåbninger om den samlede sejr, da han efter meget stabilt spil i de første tre runder blot var ét slag efter de to førende, Rafa Cabrera-Bello og Steve Webster.

Og med en ny solid runde i fire slag under par leverede Olesen også et fint resultat på sidstedagen, men det kostede danskeren dyrt, at han på 17. hul sendte bolden i bunkeren og måtte notere rundens eneste bogey.

Det var reelt sejrschancen, der røg i sandet sammen med golfbolden, for nu krævede det et 18. hul i to slag under par, hvis Olesen skulle nå i omspil med Ilonen og Garcia.

Det lykkedes næsten, men danskeren nøjedes med en birdie og sluttede derfor på tredjepladsen sammen med spanieren Rafa Cabrera-Bello.

En trøst er formentlig de 57.323 euro, som placeringen indbringer. Det svarer til 427.000 danske kroner.

De to øvrige danskere i finalespillet, Søren Hansen og Søren Kjeldsen, sluttede som nummer henholdsvis 37 og 57.

/ritzau/

Dagens Gossip