Thorbjørn Olesen på vej til at blive blandt Danmarks bedste golfspillere

Skrevet af Elo Christoffersen

15/04/2013

Thorbjørn Olesen er godt på vej til at etablere sig som Danmarks bedste golfspiller. Foreløbig tog han et skridt på vejen, da han natten til mandag blev en sammenlagt nummer seks i den tradionsrige amerikanske major, US Masters.

Dermed var han tolv pladser bedre end Thomas Bjørn i 2002, der med en 18. plads dengang indtil i går var den bedste dansker nogensinde på banen i Augusta.

Olesen gik sin afsluttende runde i 68 slag, fire under banens par, og hele ti slag bedre end i torsdags, hvor han gik banen i 78 slag,

Han blev dermed den bedste europæer i årets udgave og US Masters og sikrede sig samtidig automatisk adgang til næste års turnering. Olesen endte kun et slag efter Tiger Woods på fjerdepladsen.

Noget af en debut for den unge dansker i traditionsrige turnering. Topresultatet kommer i øvrigt kun to uger efter, at han fik ødelagt sine forberedelser i en trafikulykke, der gav ham alvorlige smerter i nakken.

Thomas Bjørn sluttede turneringen på en noget mere beskeden 46. plads efter en finalerunde i 71 slag.

Symbolet på sejren i US Masters, den traditionelle grønne jakke, gik i år til australieren Adam Scott. Han måtte ud i omspil med argentineren Angel Cabrera, inden Scott kunne hyldes for sin samlede sejr. Først på andet hul i omspillet var Scott bedre end Cabrera.

- Det er fantastisk at være i denne position. Det er en ære, sagde Scott, inden sidste års vinder Bubba Watson hjalp ham i den grønne jakke.

Det er første gang nogensinde, at en australsk golfspiller vinder US Masters.