Thorbjørn Olesens træner: Ingen panik her

Da det 23-årige danske golftalent Thorbjørn Olesen i april høstede en sjetteplads i årets første major, US Masters, eksploderede interessen for den danske himmelstormer både ude og hjemme.

Siden har det dog været så som så med resultaterne. Thorbjørn Olesen klarede ikke cuttet i to efterfølgende turneringer på den amerikanske USPGA Tour, og i Volvo World Match Play Championship for lidt over en uge siden røg danskeren hurtigt ud efter to klare nederlag.

De jævne resultater blev torsdag fulgt op med en skidt start på den prestigefulde BMW PGA Championship, hvor bogeys på stribe i første runde sendte Olesen ned i bunden af feltet.

Hvad sker der, er der måske nogle, der nu spørger. Thorbjørn Olesens træner, Lars Nysøe, maner dog til besindighed og afblæser enhver tanke om krise.

- Der er ikke nogen af os, der er i panik. Som udenforstående tror man måske, at man kan peake et helt år i rap, men det er helt umuligt som golfspiller, siger Lars Nysøe.

Han har netop været i England for at besøge Thorbjørn Olesen på Wentworth-banen, og Lars Nysøe kan fortælle, at humøret hos den danske komét er ok efter omstændighederne.

- Humøret er fint nok, når man sidder om aftenen. Selvfølgelig er han ikke tilfreds, når han kommer ind og har skudt fire over. Han har jo sat næsen op efter at spille god golf. Så selvfølgelig er han da sur og ærgerlig over, at det ikke lykkes. Men der går lige et par timer, så er han i godt humør igen, fortæller træneren.

- Så der er ingen krisefornemmelse. Det her er noget, alle spillere kommer ud for i løbet af en sæson. Der er stort set ingen, der kører en hel sæson. Så skal han hedde Tiger, og selv han har jo lige haft et par år, hvor det ikke lykkedes. Thomas Bjørn var væk i tre år og vandt så tre turneringer i samme sæson. Man skal bare have tålmodighed. Det er simpelthen nøgleordet i det her. Det vigtige er at holde hovedet koldt, når det er svært og lære af det. Så må tiden vise, hvor lang tid der skal gå, før det eksploderer igen, siger Lars Nysøe.

Han peger i øvrigt på, at Thorbjørn Olesen har det med at dykke lidt formmæssigt i maj.

- Han har i alle sæsoner haft perioder, hvor der kommer et lille dyk, og så kommer han op igen omkring juli måned. Og så har han holdt niveauet frem til Dubai sidst i november, siger træneren, der også peger på, at det at være med i Masters har været krævende.

- Nogen, der har prøvet det, har fortalt mig, at sådan en uge på Masters godt kan koste nogle uger efterfølgende mentalt, fordi du er så meget på derovre. Og når man ikke har prøvet det før, kan det godt koste på kroppen og i hovedet.

Endelig skal man ikke glemme, at Thorbjørn Olesen kort før Masters var involveret i et mindre biluheld, hvor han fik en piskesmæld-skade. Plus at han aldersmæssigt er meget ung i golfsammenhæng.

- Han har i mange år spillet under stort pres og med store forventninger. Det kan han godt lide, men han er kun 23 år. Men lad os tales ved igen om et par måneder og se, om han ikke har fået et lille opsving igen, siger Lars Nysøe med optimisme i stemmen.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip