Thorning afviser forslag om nye dagpengeforhandlinger

Det siger statsministeren, efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), onsdag under spørgetiden i Folketinget har opfordret regeringen til at indkalde hele Folketinget i et forsøg på at hjælpe de personer, der står til at miste deres dagpenge.

»Vil statsministeren tage initiativ til, at Folketingets partier sætter sig samme og finder en løsning,« lyder opfordringen fra DF-formanden, der mener, der er brug for »nye initiativer til gavn for de her mennesker«.

Regeringen har allerede meldt ud, at man agter at sætte sig sammen med Enhedslisten, inden Folketinget går på sommerferie, og diskutere situationen for de langtidsledige. Og det holder man fast i, siger Thorning, der dermed afviser at tage stilling til Kristian Thulesen Dahls forslag.

»Siden vi kom i regeringen, har vi punkt for punkt forsøgt at udbedre de skader, som Dansk Folkeparti har været med til at skabe for nogle rigtig, levende mennesker, som er i fare for miste deres forsørgelsesgrundlag, og det diskuterer vi selvfølgelig videre med vores parlamentariske grundlag, præcis som vi har aftalt. Det vil sige, at vi holder et møde med Enhedslisten før sommerferien.«

Thorning understreger, at det var Dansk Folkeparti, der sammen med Venstre, de Konservative og de Radikale var med til at vedtage dagpengereformen.

»Hvis Dansk Folkeparti dengang havde undladt at stå fader til det, havde undladt at stemme for dagpengeforringelser, så havde vi ikke stået i den her situation,« siger statsministeren.

Hun mener, det er fint, hvis Dansk Folkeparti har fortrudt, men partiet burde allerede dengang havde forudset, at det kunne ske.

»Fortrydelsespiller er jo en god ting , men det skal være en ordentlig hestepille, hvis Dansk Folkeparti skal overbevise nogen om, at de ikke havde nogen anelse om, at konjekturerne ikke ville rette sig fra den ene dag til den anden,« siger Thorning.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Enhedslisten skal sætte sig sammen med regeringen.

Dagens Gossip