Thorning afviser at have ført blå politik

Svaret er et klart "nej".

Og spørgsmålet til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fra chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, ved et arrangement på Folkemødet i Allinge, Bornholm, er, om hun har ført blå politik, selvom Socialdemokraterne er røde.

- Det er rigtigt, at der er mange, som har haft interesse i at beskylde vores politik for at være blå, men det gør den ikke blå, siger Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraterne skal ikke kritiseres for at have ført politik på tværs af partierne, mener hun.

- Det har ikke været blodrødt det hele, men vi er et midterparti, som laver aftaler med både de blå og de blodrøde.

- Sådan skal det være. Vi er socialdemokrater, og vi tager ansvar for Danmark. Vi laver aftaler bredt i Folketinget, og at vi laver politik med de blå, gør ikke, at vores politik også bliver blå, tilføjer statsministeren.

Hun nævner blandt andet SU-reformen, førtidspensionen og skattereformen som områder, hvor der ikke er ført blå politik.

- Tag bare skattereformen, hvor Venstre kom til skatteforhandlinger og igen og igen ville sænke skatterne for dem, der har allermest i vores samfund.

- Det lykkedes os at få skattelettelser i bunden. Er det en blå eller rød reform? Det er en klassisk socialdemokratisk reform, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt, som tilføjer:

- Vi har sikret det højeste investeringsniveau i den offentlige sektor i 30 år. Og jeg vil vove den påstand, at det havde de blå ikke gjort.

Statsministeren er fredag i Allinge, hvor hun skal deltage i en række arrangementer i forbindelse med Folkemødet.

På grund af den igangværende valgkamp er Helle Thorning-Schmidt kun på Bornholm den ene dag.

/ritzau/

Dagens Gossip