Thorning afviser hurtig forhandling om terror

Skrevet af admin

13/01/2015

Mest læste i dag

Folketingets partiledere må vente lidt endnu på at komme til forhandlinger i Statsministeriet om nye initiativer mod terror efter angrebene i Frankrig.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at partier i både rød og blå blok tirsdag brugte Folketingets spørgetime til at opfordre statsministeren til at indkalde partilederne til forhandlinger.

Allerede nu tegner der sig et bredt flertal for at give Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste flere penge og nye beføjelser.

Her skal man dog først afvente ønskerne fra efterretningstjenesterne, før det giver mening at indlede politiske forhandlinger, mener Helle Thorning-Schmidt.

- Man skal passe på med show-møder på nuværende tidspunkt. Det er alvor, det her. Derfor har jeg bedt myndighederne give mig en tilbagemelding på, om der er behov for yderligere beføjelser og ressourcer.

- Når vi har fået fakta på bordet, så taler vi med Folketingets partier om det. Det er sådan, vi normalt arbejder med tingene, siger Helle Thorning-Schmidt.

Både Venstre, SF og Liberal Alliance ønsker en drøftelse med statsministeren om situationen. Flere partier henviser til, at det ikke kun er spørgsmålet om efterretningstjenesterne, men også initiativer mod radikalisering som bør diskuteres.

- Jeg foreslår ikke show-møder. Faktisk ønsker jeg, at vi sætter os ned uden for kameraernes dækning. For den her sag er for alt for alvorlig til at slå politisk plat på, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Også SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at partilederne bør mødes:

- Der er behov for en grundig drøftelse, ikke bare af den fælleseuropæisk indsats, men også den danske indsats mod ekstremisme og radikalisering i Danmark, siger Pia Olsen Dyhr.

Helle Thorning-Schmidt fastslog i spørgetimen, at partierne løbende vil blive orienteret om trusselsbilledet i Danmark.

/ritzau/