Thorning afviser: Jeg har ikke truet SF'erne

Skrevet af admin

30/01/2014

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at hun har truet SF'erne med udsmidning af regeringen, hvis de på nogen måde fraveg regeringens holdning til salget af en del af energiselskabet Dong til investeringsbanken Goldman Sachs.

SF'eren Özlem Cekic skrev torsdag morgen på Facebook, at Annette Vilhelmsen havde fortalt hende "klart og tydeligt", at hvis én eneste SF'er stemmer imod eller stemmer blankt, så vil "statsministeren smide SF ud af regeringen".

Men det afviser Thorning på et pressemøde torsdag.

- Jeg har ikke givet nogle ultimative krav til SF'erne eller truet SF'erne. Det er ikke og har ikke været den måde, vi samarbejder med hinanden på. Det er et samarbejde, der bygger på gensidig respekt. Jeg har ikke på nogen måde truet med den slags, siger Thorning.

Hun understreger samtidig, at hun har haft et godt samarbejde med SF, og at hun forventer, at det vil fortsætte, også med SF uden for regeringen.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde. Jeg tror ikke, at det kan undgås, at der er uenigheder, men jeg vil gerne understrege, at de har haft masse af indflydelse i regeringen, siger Thorning.

At regeringen på papiret bliver mindre rød med SF's exit, vil ikke få indflydelse på den førte politik, forventer hun.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har ellers udtalt, at han ser større muligheder for blå aftryk, og blandt forårets store politiske projekter er nye vækstinitiativer samt en jobreform, hvor iagttagere har spået aftaler med blå blok.

Men målet er fortsat at skabe så brede flertal som muligt, siger statsministeren.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde så meget, for vi vil jo stadig søge bredest mulige flertal i Folketinget. Vi har jo en regering, som har brudt blokpolitikken, siger hun.

- Derfor vil regeringens politik jo heller ikke være forandret. Vi vil fortsætte fuldstændigt ufortrødent med det arbejde, vi har sat i gang. Vi har store og vigtige opgaver foran os, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/