Thorning afviser krisesnak

Statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at der er tale om et krisemøde, når hun tirsdag eftermiddag har inviteret den socialdemokratiske gruppe på Christiansborg til møde i Statsministeriet.

- Jeg tror, man skal skrue en lille smule ned for dramaknappen. I alle de år, jeg har været formand for Socialdemokraterne, har vi haft sådanne gruppemøder, siger Thorning efter et virksomhedsbesøg hos chokoladefabrikken Toms i Ballerup.

Op til mødet har socialdemokratiske ministre og folketingsmedlemmer givet udtryk for, at de ikke føler, at partitoppen med Thorning og finansminister Bjarne Corydon tager resten af socialdemokraterne nok med på råd om de politiske beslutninger.

Derudover ventes en debat om, hvordan det store regeringsparti kan få vendt de historisk dårlige meningsmålinger.

Men partiformanden mener alligevel ikke, at man kan tale om krise i Socialdemokraterne.

- Det opfatter jeg ikke. Jeg opfatter, at vi er i gang med et arbejde, hvor vi trækker Danmark gennem krisen, siger Thorning.

Statsministeren erkender dog, at meningsmålingerne, som i øjeblikket viser en vælgeropbakning på under 20 procent for Socialdemokraterne, ikke er gode nok.

- Målingerne er, som de er, og det er bestemt ikke godt nok. Det kan vi alle sammen se.

- Men fordi målingerne er dårlige, betyder det ikke, at politikken er dårlig. Det mener jeg ikke, det mener regeringen ikke, og det mener den socialdemokratiske gruppe ikke, siger Thorning.

/ritzau/

Dagens Gossip