Thorning afviser milliard-hul i togfond

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at regeringens planer om at bruge 27,5 milliarder kroner fra højere beskatning af Nordsø-olien til bedre togdrift bygger på overoptimistiske beregninger.

Det siger hun, selvom en ny analyse fra det internationalt anerkendte konsulentfirma Wood Mackenzie ifølge Jyllands-Posten viser, at gevinsten ved at stramme Nordsø-skatten højst vil blive på 15,4 milliarder kroner.

Det vil give et hul på 12 milliarder kroner i regeringens planer om at sikre bedre og hurtigere tog til danskerne, så man blandt andet kan komme fra København til Aalborg på tre timer.

- Vi har ingen grund til at betvivle, at de tal, man er kommet frem til i Skatteministeriet, er korrekte.

- Der er mange interesser i den her sag, og der er også visse partsindlæg i sagen. Vi baserer os naturligvis på Skatteministeriets beregninger, som, jeg ovenikøbet kan forstå, er konservative. Dem lægger vi til grund, og dem, mener vi, er korrekte, siger Thorning.

Forskellen i beregningen af skattegevinsten i Nordsøen skyldes blandt andet, at regeringen satser på at få et milliardbeløb ind i ekstraskat fra det gigantiske Svanefeltet.

Venstres klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt, siger til Jyllands-Posten, at regeringens plan ligner "et stort bluffnummer".

Han vil nu vil kalde klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i samråd om togfondens værdier.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip