Thorning afviser at sænke offentlige ydelser

Skrevet af admin

07/04/2015

Mest læste i dag

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) forslår tirsdag, at regeringen sænker en række offentlige ydelser heriblandt sygedagpengene, kontanthjælpen og fleksløntilskud. Den idé vækker dog ikke begejstring hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Det, synes jeg, er en virkelig dårlig idé. Vi taler om førtidspensionister, der er på førtidspension, fordi de ikke kan arbejde. For dem vil man sætte ydelsen ned med 4.000 kroner, siger hun tirsdag.

DA advarer imod, at regeringen sætter reformtempoet ned. Det er statsministeren ikke uenig i, men hun mener, at den kurs, som DA i sit forslag udstikker, rammer de svageste for hårdt.

- Vi er ikke færdige med reformer af det danske samfund. Men vi går ikke ind for, at man skal sænke førtidspensionen med 4.000 kroner om måneden. Det er mennesker, der ikke har et valg, siger hun.

- De kan ikke bare gå ud til at tage et arbejde. Der er jo en grund til, at de er på førtidspension.

Helt konkret foreslår DA, at ydelserne for personer på førtidspension sænkes fra 17.987 til 13.515 kroner om måneden.

Venstres statsministerkandidat og formand, Lars Løkke Rasmussen, har tidligere også luftet sine bekymringer for, at dansk økonomi ikke griber et kommende opsving, hvis reformtempoet sættes ned.

Det får Helle Thorning-Schmidt til at efterlyse svar på, om det er reformer som DAs forslag, som Lars Løkke Rasmussen forestiller sig.

- Der er mange mennesker, der er er på førtidspension og ikke kan arbejde. Jeg tror, de bliver rigtig nervøse, når de hører DA mene, at de skal 4000 kroner ned i ydelse, og Venstre ikke tager klar afstand fra det, siger hun.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at "retningen er rigtig" i DAs forslag, men at han ikke er enig i alle forslagene.

/ritzau/