Thorning banker lærerformanden på plads

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at det er et problem, at flere ministre offentligt er gået til angreb på udtalelser fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Lærerformanden sagde i sidste uge, at han for første gang kan stå i en situation, hvor han ikke vil anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere.

En udtalelse, som også statsministeren nu tager afstand fra.

- Hvis der er nogen i det her land, som opfordrer unge mennesker til ikke at blive skolelærere, så synes jeg, det er på sin plads, at vi reagerer, og at vi som regering siger, at vi vil altså gerne opfordre de unge til at uddanne sig som skolelærere.

- For vi synes, det er vigtigt, og vi synes, det er en god uddannelse, siger Thorning.

Det har skabt vrede hos flere markante fagforeningsformænd, at blandt andre undervisningsminister Christine Antorini (S) og uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har kritiseret lærerformanden, samtidig med at folkeskolelærerne og kommunerne strides om en ny overenskomst.

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, mener ligefrem, at regeringen mangler respekt for den danske model, og at statsministeren bør banke i bordet og bede ministrene om at holde i mund.

Men det ønske får FOA-formanden altså ikke opfyldt fra statsministeren, som ikke forholder sig direkte til kritikken om, at regeringen mangler respekt for den danske model.

- Det her handler om, at der er nogen, der har givet udtryk for, at unge mennesker ikke skal uddanne sig som skolelærere. Og der har vi bare gjort fuldstændig klart fra regeringens side, at vi synes, det er godt, hvis de unge mennesker tager sig en uddannelse som skolelærere, siger Thorning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip