Thorning: Barselsmelding fra Vestager ikke en god ide

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i et interview med Jyllands-Posten har peget på, at det var Socialdemokraterne, der var skyld i, at regeringen droppede planerne om øremærket barsel til mænd, selvom det stod i regeringsgrundlaget.

»Jeg vil ikke give nogen kommentarer til regeringens interne drøftelser. Det synes jeg ikke er nogen specielt god ide,« siger statsministeren og uddyber:

»Men jeg vil gerne understrege, at regeringen har truffet en beslutning i den her sag. Det er selvfølgelig en samlet regering, der har truffet en beslutning om, at vi ikke vil øremærke en del af barslen til mænd, og det har vi gjort ud fra den klare begrundelse, at hvis vi skal øremærke barsel til mænd, så betyder det, at vi reelt skal sige til kvinderne, at de vil få mindre tid sammen med deres børn,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Til Jyllands-Posten siger Vestager, at det var Socialdemokraterne, der besluttede, at den øremærkede barsel skulle droppes.

»Hvis ikke Socialdemokraterne havde hejst et flag og sagt, »vi tror, det giver større problemer, end det vil løse«, havde vi gennemført øremærket barsel,« siger den radikale partileder til avisen.

Derfor erkender Vestager også, at »det her er et ægte løftebrud«.

»Her har vi haft flertallet til at gøre noget, som stod i regeringsgrundlaget. Her er ikke tale om, at et parti ville noget før valget, som man ikke fik 90 mandater til at gennemføre,« siger økonomi- og indenrigsministeren, der dog understreger, at hun står bag regeringens beslutning.

Og det var netop et samlet regering, der traf beslutningen, understreger Thorning.

»Det er en samlet regering, der har truffet den beslutning, og jeg synes, det er en helt rigtig beslutning,« siger hun.

Spørgsmål: Men kan du forstå, at det lyder underligt, når alle regeringspartiernes ligestillingsordførere er imod, og de Radikale og SF er tilsyneladende heller ikke meget for det?

»Regeringen har truffet sin beslutning. Jeg synes, det er en meget vigtig beslutning og også en meget velbegrundet beslutning, for hvis vi skulle øremærke barslen til mændene, så ville det dybest set betyde, at vi skulle ud i familierne og fortælle, hvordan de skal fordele deres barsel,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Dagens Gossip