Thorning besøger soldater i Helmand

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er anden gang jeg som statsminister besøger Helmand. Og endnu engang fylder det mig med stolthed at se, hvor stor en indsats de danske soldater og udsendte yder,« siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig kommentar.

»Deres tilgang til opgaverne, deres professionalisme og ikke mindst deres engagement gør Danmark ære. De har alle løftet en kæmpe opgave under farlige og vanskelige vilkår. Det fortjener vores anerkendelse.«

Det nuværende hold danske soldater er det sidste hold, der bliver sendt afsted til Afghanistan. Herefter overtager afghanerne selv ansvaret for sikkerheden, og den danske indsats går ind i en anden fase.

»Det internationale samfund og Afghanistan har sat 2014 som det tidspunkt, hvor de afghanske sikkerhedsstyrker overtager ansvaret for sikkerheden. Hold 15 bliver derfor det sidste danske hold med infanterisoldater. Når de tager hjem i august, vil der blive sat punktum for en lang og enestående indsats med danske kampsoldater i forreste linje i Helmand-provinsen,« siger Helle Thorning-Schmidt.

»Danmark vil fortsat være engageret i Afghanistan efter 2014, men vi vil have større fokus på den civile og udviklingsmæssige indsats.«

De danske tropper har været i Afghanistan siden 2002.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip