Thorning besøger Sydafrika og Tanzania

Mens Folketinget i begyndelsen af marts holder mødefri uge, tager statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på officielt besøg i Sydafrika og Tanzania.

Statsministeren vil under sit besøg i Sydafrika have særligt fokus på at fremme det kommercielle samarbejde mellem Danmark og Sydafrika og øge kendskabet til danske virksomheders kernekompetencer, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Mens de afrikanske lande traditionelt er blevet set som modtagere af udviklingsbistand, så ventes statsministeren under sit besøg i Sydafrika at lægge vægt på, at Afrika faktisk kan fremvise større vækstrater end Asien.

Som den største økonomi på kontinentet har Sydafrika samtidig en stadig voksende middelklasse, der i stigende grad gør det attraktivt for dansk erhvervsliv at øge samhandlen med landet.

Trods udviklingen har den danske samhandel med Afrika dog hidtil været forsvindende lille.

Statsministerens besøg i Tanzania markerer 50-året for det dansk-tanzaniske udviklingssamarbejde, og statsministerens program vil særligt være koncentreret omkring danske prioritetsområder såsom sundhed, uddannelse og særligt kvinders rettigheder og vilkår.

I både Sydafrika og Tanzania vil statsministeren have politiske samtaler og vil desuden, blandt andet i kraft af sin deltagelse i FN's uddannelsesinitiativ "Education First", sætte fokus på vigtigheden af uddannelse og de voksende problemer med ungdomsarbejdsløshed, oplyser Statsministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip