Thorning: DF svigter danske virksomheder

Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tirsdag talte til flere tusind danske virksomhedsledere ved Dansk Industris topmøde i København. Her rettede hun en direkte appel til formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl (DF), om at komme med en god forklaring på, hvorfor partiet stritter imod.

»I skal kunne beskytte nye ideer, for der går en lige linje fra innovation til vækst og arbejdspladser. Dansk Folkeparti har tidligere støttet domstolen, men nu vil de ikke give jer adgang til den. Jeg savner stadig at høre et godt argument fra Kristian Thulesen Dahl,« sagde statsministeren.

Hun påpegede, at ønsket om en fælleseuropæisk patentdomstol kommer fra alle dele af erhvervslivet.

»Hvorfor afviser Dansk Folkeparti domstolen, når det både er frivilligt at deltage og noget de selv efterspørger,« spurgte Helle Thorning-Schmidt.

»Jeg vil opfordre jer til at sige tydeligt, hvorfor den nye patentdomstol er vigtigt for jer. Det handler om at sikre helt konkrete gevinster for idérige virksomheder. Det handler om danske arbejdspladser,« erklærede hun.

Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad, er helt på linje med statsministeren. Han appellerer også til Dansk Folkeparti om at stemme for domstolen, så man opnår fem sjettedeles flertal i Folketinget og dermed slipper for en folkeafstemning.

»Danske virksomheder lever først og fremmest af ny viden, der kan blive til nye produkter, som vi sælger til resten af verden. Det var en fantastisk sejr for Danmark, da det danske formandskab opnåede en aftale om en fælles patentdomstol, og det er ubegribeligt, at der er partier i Folketinget, som ikke vil stemme for domstolen,« sagde han i sin tale på topmødet.

»Vi har om nogen glæde af fælles patentregler. Det er en ubetinget gevinst for Danmark,« erklærede DI-direktøren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip