Thorning er ked af Bødskov-afgang

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at hun er ked af Morten Bødskovs (S) afgang som justitsminister.

- Det er en besked, jeg er rigtig, rigtig ked af at modtage. Sådan er de parlamentariske spilleregler, og det må jeg tage til efterretning, siger hun til TV2 News tirsdag.

Helle Thorning-Schmidt befinder sig i Sydafrika for at deltage i en mindehøjtidelighed for netop afdøde Nelson Mandela, da Bødskov ringer til hende om sin afgang. Hun kommer tilbage til Danmark onsdag.

- Morten Bødskov har været en fremragende minister, der har kastet sig over et utroligt vanskeligt område med flid og dygtighed. Jeg har været glad for at have ham på mit hold, siger Helle Thorning-Schmidt.

Morten Bødskov meddelte tirsdag, at han går af som justitsminister, efter at Enhedslisten har erklæret, at de ikke længere har tillid til ham som minister.

Det sker efter et samråd om Morten Bødskovs rolle i sagen om udsættelsen af Folketingets Retsudvalgs og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania i februar 2012.

Justitsministeren havde konstrueret en forklaring om, at besøget måtte flyttes, fordi daværende politidirektør Johan Reimann var blevet forhindret i at deltage.

Den reelle forklaring var, at der var en sikkerhedstrussel forbundet med besøget. Men den oplysning mente Bødskov ikke, han kunne give videre til udvalget, da det ville kompromittere PET's efterretninger, som truslen var bygget på.

Det er den konstruerede forklaring, som har fået Enhedslisten til at sige, at de har mistet tilliden til ministeren.

- Det er fuldstændig afgørende for Enhedslisten, at der er tillid i det danske folkestyre. Det er afgørende, at Folketinget kan regne med, at de svar, man får fra en minister, er sandfærdige, sagde Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten, tirsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip