Thorning erklærer Manu Sareen inhabil

Sådan lyder beslutningen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en kortfattet pressemeddelelse mandag eftermiddag.

»(...) ansvaret for behandlingen af sager vedrørende biskoppen over Københavns Stifts indstillinger om lukning af 14 kirker i København og på Frederiksberg overføres fra ministeren for ligestilling og kirke til kulturministeren, idet der vil kunne rejses spørgsmål om ministeren for ligestilling og kirkes habilitet i forbindelse med behandlingen af de pågældende sager,« skriver Statsministeriet.

Spørgsmålet om Manu Sareens habilitet blev rejst af Venstres Birthe Rønn Hornbech (V) for et år siden, efter Sareen i et TV-interview havde sagt, at han ville følge indstillingen fra Københavns Stift og godkende lukningen af et antal kirker.

Ifølge forvaltningsloven må en minister ikke på forhånd sige, at han har tænkt sig at træffe en bestemt beslutning i en sag. Sker det, må ministeren erklæres inhabil. Det fremgår dog ikke af Statsministeriets pressemeddelelse, hvad der konkret ligger til grund for beslutningen.

BNB

Dagens Gossip