Thorning: FN kan regne med Danmark i Centralafrika

FN kan regne med Danmark, hvis det internationale samfund beslutter sig for at skride til handling over for de voldsomme kampe i Den Centralafrikanske Republik.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag.

Volden i den fattige republik er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede præsident Francois Bozize.

Mere end halvdelen af landets 4,6 millioner indbyggere har brug for hjælp. Næsten en million mennesker er flygtet fra deres hjem, og FN har advaret om, at situationen kan udvikle sig til et folkedrab.

- Regeringen er meget optaget af Den Centralafrikanske Republik. Det, vi ser dernede, er meget, meget alvorligt. Vi ser næsten en million mennesker, som er på flugt, og derfor er der flere og flere, som overvejer, hvad der kan gøres fra det internationale samfunds side, siger Thorning.

- Jeg tror ikke, man på nuværende tidspunkt kan sige præcist, hvad der skal gøres. Der er også en del resolutioner og mandater, så man allerede nu kan gøre noget i Den Centralafrikanske Republik, fastslår hun.

- Men vi tager situationen meget alvorligt, og FN ved godt, at de kan regne med Danmark, hvis der bliver behov for noget i Den Centralafrikanske Republik, siger hun.

Republikken har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip