Thorning før 1. maj: Nogle vil nok være sure

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) åbnede onsdag lidt efter klokken 06.30 sin 1. maj turné, der onsdag fører hende uden om Fælledparken i København, men rundt i landet for at holde tale på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

På vej ud af den sorte ministerbil og ind til det første møde med det røde bagland, siger statsministeren om sine forventninger til dagen:

- Jeg tror, det bliver en god dag. Der er nok nogen, der vil være sure rundt omkring, men jeg tror, det bliver en god dag, siger Helle Thorning-Schmidt

Thorning holder sin første tale på hjemmebane omkring én kilometer fra sit hjem på ydre Østerbro. Der er knus fra statsministeren til flere af de fremmødte Socialdemokrater på vej op til talerstolen.

Her får statsministeren klapsalver for budskaberne om, at Socialdemokraterne gør en forskel - blandt andet for de fattige pensionister, der får hævet ældrechecken og for børnene, der skal lære mere i folkeskolen.

De omkring 100 Socialdemokrater i Østerbrohuset tager dog imod deres folketingskandidat og statsminister på et tidspunkt, hvor Socialdemokraterne kæmper med elendige meningsmålinger og kritik for blå politik.

Det er formentlig derfor, at Helle Thorning-Schmidt dæmper forventningerne til den modtagelse hun vil få på møderne rundt omkring i landet, hvor det ikke kun er overbeviste medlemmer af Socialdemokratiet, der møder op.

- Jeg tror, der vil være mange, der vil være glade, men der vil også være nogen, som ikke modtager mig med klapsalver, siger Helle Thorning-Schmidt.

I sin tale gentager Thorning budskaberne om, at den danske konkurrenceevne skal forbedres:

- I dag ved vi, hvor dyb krisen er. Den har kostet over 100.000 arbejdspladser i den private sektor, og de penge mangler vi i den fælles kasse. Der er røde tal på bundlinjen, lyder det fra statsministeren.

Hun angriber samtidig Enhedslisten for ikke at se realiteterne i øjnene og giver dermed det parlamentariske grundlag svar på kritikken af blandt andet regeringens vækstplan, der betyder en lavere selskabsskat.

Efter talen er der stående klapsalver fra Socialdemokraterne - spørgsmålet er, om det vil fortsætte, når Thorning senere på dagen taler i blandt andet Odense, Aarhus og Aalborg.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip