Thorning håber det bliver den sidste rokoade

Det er mindre end to måneder siden, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lavede sin seneste ministerrokade. Det skete med forhåbningen om, at det ville være den sidste inden valget.

Samme melding kom mandag, da Helle Thorning-Schmidt forlod Statsministeriet for at præsentere sit nye ministerhold på Amalienborg sammen med De Radikales leder Margrethe Vestager.

Spørgsmål: Bliver det sidste gang, du laver rokade?

- Det håber jeg jo hver gang, fordi jeg synes, at jeg har fundet det bedste hold. Det synes jeg også denne gang, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Men det er klart, at det er noget specielt denne gang, fordi SF trådte ud af regeringen. Det er en ny regering. Det kan man mærke på os alle sammen. Det er en stærk ny energi, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun har blandt andet belønnet politisk ordfører Magnus Heunicke (S) med posten som transportminister, mens den unge Kirsten Brosbøl (S) overraskende blev miljøminister.

- Vi synes, vi har fundet den rette kombination af ministre fra både det radikale og det socialdemokratiske hold. Jeg tror, det bliver et rigtig stærkt hold det her, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den seneste rokade kom i december, hvor statsministeren måtte sige farvel til justitsminister Morten Bødskov (S) på grund af Christianiasagen og udenrigsminister Villy Søvndal, der måtte træde tilbage af helbredsmæssige årager.

Dengang sagde Helle Thorning-Schmidt:

- Vi har lavet nogle rokader, vi gerne ville lave, men også nogle rokader på grund af, at nogle ministre har trukket sig, og det er de ærgerlige rokader. Men den her rokade skulle gerne være den sidste, fordi det er stærkt hold.

Knap to måneder efter den udtalelse måtte Helle Thorning-Schmidt altså igen til dronningen med nye ministre, efter at SF i sidste uge forlod regeringen på grund af det delvise salg af Dong til Goldman Sachs.

Regeringen har nu på omkring et halvt år lavet hele fire større eller mindre regeringsrokader. Rokaderne er gennemført i henholdsvis august, november, december og nu i februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip