Thorning håber på europapolitisk aftale inden sommer

»Vi har taget de første skridt,« siger statsministeren om den aftale, der skal supplere den europapolitiske aftale fra 2008, der blev indgået mellem den daværende VK-regering og Socialdemokraterne, SF, de Radikale og Ny Alliance.

En af de diskussionerne i forhold til den kommende aftale bliver spørgsmålet om, hvor Danmark skal stille sig i forhold til en europæisk bankunion.

»Vi har sikret os i de foreløbige forhandlinger, der har været, at Danmark har mulighed for at være med, hvis vi skulle ønske at være det,« siger statsministeren.

Regeringen har dog endnu ikke besluttet, om man mener, at Danmark skal være med.

»Vi har præget tingene i den retning, vi synes bankunionen skal gå - at der bliver lige mulighed for ikke-eurolandene for at være med, og at det dybest set er bankerne selv, der skal betale, hvis de får udfordringer, ikke skatteborgerne,« fortæller Helle Thorning-Schmidt.

»Det er noget af det, vi har lagt vægt på hidtil, men vi har ikke taget stilling til, om Danmark skal være med. Det giver ikke mening at gøre det, før vi har den endelige bankunion på plads,« siger hun.

Helle Thorning-Schmidt vil ikke på forhånd spå om, hvorvidt samtlige af Folketingets partier kommer til at være med i aftalen.

»Det tror jeg er svært at sige noget om på nuværende tidspunkt, men jeg har inviteret alle partierne til at være med,« siger hun om forhandlingerne, der nu forsætter mellem EU-ordførerne med europaminister Nicolai Wammen (S) for bordenden.

Enhedslisten, der tidligere stod uden for aftalen, er i dag mere positiv over for at gå med.

Liberal Alliance har meldt ud, at partiet kun vil indgå en aftale, hvis danskerne får lov til at stemme bankunionen. Det er dog endnu for tidligt at sige, om danskerne skal til stemmeurnerne, mener Helle Thorning-Schmidt.

»Det kan man slet ikke tage stilling til på nuværende tidspunkt, for vi kender ikke indholdet af en bankunion,« siger Thorning, der håber på en aftale inden sommer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip