Thorning: Hækkerup skal koncentrere sig om handel og EU

Tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S) taler ikke på regeringens vegne, når han beskylder dele af det danske officerskorps for at består af gammeldag og illoyale oberst Hackel-typer.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der sætter den nuværende handel- og europaminister på plads efter hans kritiske interview i Berlingske søndag.

»Det er altid bedst at vente lidt med at evaluere sin tid som minister,« siger statsministeren.

»Nu kommer Nick Hækkerup til at beskæftige sig mere med handel, investeringer og Europa. Det er et stort og vigtigt ministerområde, som han er glad for, og så er den ikke længere,« siger hun.

Helle Thorning-Schmidt vil ikke fortælle, om hun har talt med Nick Hækkerup om hans udtalelser, om hun opfatter ham som illoyal over for regeringen eller om sagen får konsekvenser for ham.

»Nick Hækkerup er en god minister, som jeg er glad for. Nu skal han fokusere 100 procent på handel og Europa. Forsvarsministeren (Nicolai Wammen (S), red.) og jeg har slået fast, at vi ikke deler hans opfattelse af forsvaret, og så er den ikke længere,« siger statsministeren.

Dagens Gossip