Thorning har drøftet Syrien med europæiske kolleger

Ifølge Berlingskes oplysninger har statsministeren været i kontakt med både Storbritanniens premierminister David Cameron, Frankrigs præsident Francois Hollande samt Tyrkiets premierminister Tayyip Erdogan.

Tidligere tirsdag udtalte Helle Thorning-Schmidt til TV 2 News, at hun er klar til at gå uden om FNs sikkerhedsråd, hvis det bliver nødvendigt.

»Der er ingen tvivl om, at hvis et regime bruger kemiske våben mod sin egen befolkning, så er de gået over en linje, som er fuldstændig uacceptabel ... Det her lægger selvfølgelig et maksimalt pres på FNs sikkerhedsråd, men jeg er også nødt til at sige, at hvis FNs sikkerhedsråd ikke vil reagere i den nuværende situation, så er vi nødt til at overveje alternative reaktionsmønstre,« sagde hun til tv-kanalen.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) melder sig også klar til at støtte en militæraktion uden det FN-mandat, som han tidligere har anset som en afgørende forudsætning for at gå ind i Syrien.

»Vi håber fortsat, at FN kan leve op til ansvaret. Det følger vi nøje, men hvis Sikkerhedsrådet ikke er i stand til det, så rykker alternative scenarier hurtigt nærmere. Det må vi også i Danmark forholde os til,« lyder det fra Villy Søvndal i en skriftlig besked til Berlingske Nyhedsbureau.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip