Thorning: »Helt naturligt« at kun Bødskov svarer

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har kritiseret regeringen for kun at sende justitsministeren i salen, på trods af at en række ministre er blevet bedt om at give konkrete eksempler på, at den nuværende offentlighedslov ikke i tilstrækkelig grad har givet et fortroligt rum at arbejde i som minister.

»Det er dog det mindste, når nu regeringen gerne vil have et lovforslag vedtaget, at den stiller med forskellige ministre, der kan uddybe det spørgsmål, og ikke kun en justitsminister. Kan statsministeren ikke godt se, at det vil være rimeligt?,« spørger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), i folketingssalen.

Men det afviser Helle Thorning-Schmidt.

»Der er jo en almindelig tradition for, at det er ministeren, der besvarer spørgsmålet inden for sit ressortområde, og at regeringen har en og samme holdning til et spørgsmål. Derfor synes jeg, det er helt naturligt - på trods af, at man har forsøgt at få alle ministre herned for at diskutere offentlighedslov - at det er ministeren, der besvarer de spørgsmål,« siger Helle Thorning-Schmidt, der understreger, at alle ministre bakker op om den omstridte lov.

»Regeringen fremlægger jo meget ofte lovgivning, som hele regeringen naturligvis står på mål for«.

Liberal Alliances ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), kalder det »magtarrogance«.

»Jeg mener, det er en frækhed fra regeringens side, forstået på den måde, at vi jo har spurgt til, hvordan de oplever problemerne med den nuværende offentlighedslov i deres egne ministerier. At de påstår, at justitsministeren skulle være den, der kunne svare på miljøministeren og klimaministeren og skatteministerens vegne, giver jo ingen mening,« siger han.

Statsministeren kalder den nye offentlighedslov vigtig, men mener ikke, at den er så speciel, »at man skal sætte alle andre principper ud af kraft«.

Justitsministeren kommer på banen i folketingssalen onsdag eftermiddag.

Dagens Gossip