Thorning: Hypotetisk om Bødskov kunne have fortsat

I flere timer kendte statsministeren sandheden.

Hun vidste, at hendes egen justitsminister havde løjet for Folketinget i Christiania-sagen.

Hun vidste, at han havde holdt sandheden skjult for hende - hans chef - da han flere uger før sin tvungne afgang vendte flere udkast til en pressemeddelelse om sagen med Statsministeriet.

I ugevis vidste Bødskov, at han havde nægtet at følge sin statsministers ønske om at beklage det "forkerte billede", som han havde givet Folketinget af sagen, uden at han i mellemtiden havde fortalt hende, at han i virkeligheden havde løjet for alle, der spurgte.

Alligevel - i de timer forud for Bødskovs sidste dramatiske samråd, hvor sagens rette sammenhæng var gået op for Statsministeren - lod hun ham kæmpe for sin post i Folketinget.

Det får Dansk Folkepartis Søren Espersen til at undre sig over, at Thorning ikke bare selv fyrede Bødskov på gråt papir i stedet for at lade ham sprælle i samrådet den 10. december, der blev hans sidste dag som minister.

- Det er hypotetisk spørgsmål, lød de fra statsministeren på fredagens timelange samråd.

- Da jeg fik oplysningen, mente jeg, det var vigtigt, at Morten Bødskov fik mulighed for at forklare sig over for retsudvalget den 10. december. Ellers havde vi aldrig fået forklaringen.

- Jeg kan ikke svare på, hvad der ville være sket efter den 10. december, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun luftede dog en vis utilfredshed med forløbet omkring Morten Bødskovs kreative omgang med sandheden.

- Jeg var ikke specielt imponeret af, at der var en konstruerede forklaring, lød det fra Thorning.

/ritzau/

Dagens Gossip