Thorning i hårdt angreb på DF

Dansk Folkeparti har især vokset sig stor på frafaldne S-vælgere, så statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) åbnede kongressen med et hårdt angreb på DFerne og især formand Kristian Thulesen Dahl (DF), som hun i sin tale beskyldte for pynte sig med lånte socialdemokratiske fjer, når hans parti i virkeligheden er en garant for en spareivrig borgerlig regering.

»Jeg har ladet mig fortælle, at Kristian Thulesen Dahl, går rundt med et lille stykke papir i lommen. Det er vist en gammel meningsmåling, men kære Kristian Thulesen Dahl, hvorfor går du ikke rundt med en USB-nøgle? For det kræver mange megabytes at rumme samtlige finanslove fra de 10 år, I havde medansvaret. Her ville du kunne se, at du ikke én eneste gang brugte din indflydelse til at bekæmpe social dumping,« sagde statsministeren i sin åbningstale.

»Hvorfor går du ikke rundt med de regnestykker, der viser, at den skattereform, som du bar i gennem med Lars Løkke Rasmussen, gav astronomiske skattelettelser til de allerrigeste? Og næste gang du i nattens mulm og mørke får en fiks ide om at skære i dagpengene, så ville det klæde dig, om du stod ved dit ansvar og hjalp med at rydde op efter dig selv,« lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Dansk Folkeparti vil markere sig som en garant for en social profil i en kommende borgerlig regering, blandt andet med kravet om en årlig vækst på 0,8 procent i den offentlige sektor - i modsætning til Venstres nulvækst.

Men det er der ingen grund til at tro på, mener S-formanden.

»Det der med, at Dansk Folkeparti siger, at de vil forhindre Venstres skattelettelser og nedskæringer ... Kære Kristian Thulesen Dahl, sig det dog som det er: Den eneste mærkesag du har, er at Lars Løkke skal være statsminister i Danmark,« opfordrede Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Berlingske Barometer, der samler den seneste månedes politiske meningsmålinger, ville Socialdemokraterne får 18,9 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, mens DF står til 19 procent.

Socialdemokraternes kongres slutter søndag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip