Thorning i hårdt angreb på DF

Dansk Folkeparti har især vokset sig stor på frafaldne S-vælgere, så statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S) åbnede kongressen med et hårdt angreb på DFerne og især formand Kristian Thulesen Dahl (DF), som hun i sin tale beskyldte for pynte sig med lånte socialdemokratiske fjer, når hans parti i virkeligheden er en garant for en spareivrig borgerlig regering.

»Jeg har ladet mig fortælle, at Kristian Thulesen Dahl, går rundt med et lille stykke papir i lommen. Det er vist en gammel meningsmåling, men kære Kristian Thulesen Dahl, hvorfor går du ikke rundt med en USB-nøgle? For det kræver mange megabytes at rumme samtlige finanslove fra de 10 år, I havde medansvaret. Her ville du kunne se, at du ikke én eneste gang brugte din indflydelse til at bekæmpe social dumping,« sagde statsministeren i sin åbningstale.

»Hvorfor går du ikke rundt med de regnestykker, der viser, at den skattereform, som du bar i gennem med Lars Løkke Rasmussen, gav astronomiske skattelettelser til de allerrigeste? Og næste gang du i nattens mulm og mørke får en fiks ide om at skære i dagpengene, så ville det klæde dig, om du stod ved dit ansvar og hjalp med at rydde op efter dig selv,« lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Dansk Folkeparti vil markere sig som en garant for en social profil i en kommende borgerlig regering, blandt andet med kravet om en årlig vækst på 0,8 procent i den offentlige sektor - i modsætning til Venstres nulvækst.

Men det er der ingen grund til at tro på, mener S-formanden.

»Det der med, at Dansk Folkeparti siger, at de vil forhindre Venstres skattelettelser og nedskæringer ... Kære Kristian Thulesen Dahl, sig det dog som det er: Den eneste mærkesag du har, er at Lars Løkke skal være statsminister i Danmark,« opfordrede Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Berlingske Barometer, der samler den seneste månedes politiske meningsmålinger, ville Socialdemokraterne får 18,9 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, mens DF står til 19 procent.

Socialdemokraternes kongres slutter søndag.

Dagens Gossip