Thorning: Ikke bange for at bryde blokpolitikkens beton

Regeringen er ikke bange for at bryde med blokpolitikken. Heller ikke i forbindelse med en aftale om næste års finanslov.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingets spørgetime, hvor hun henviser til, at regeringen har forhandlet med regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, i et stykke tid.

- Som alle ved, har forhandlingerne drejet sig om områder, hvor regeringen og Enhedslisten har fælles mål. Bedre forhold til de svage ældre, skærpet kamp mod social dumping, og et grønnere Danmark.

- Men det har været vanskelige forhandlinger, og det er der ingen grund til at lægge skjul på, siger Thorning.

Statsministeren henviser blandt andet til, at regeringen er parat til at afsætte en milliard kroner ekstra til ældreplejen, som skal sikre "et målrettet løft af den personlige pleje", så ældre kan komme i bad to gange om ugen.

Det har indtil nu ikke været tilstrækkeligt til at få Enhedslisten til at acceptere en aftale, og derfor er de borgerlige partier nu lukket ind i varmen.

- En mindretalsregering skal finde et flertal for sin finanslov, og det har også været opskriften for regeringens arbejde i de seneste to år.

- Vi har også vist, at vi ikke er bange for at bryde blokpolitikkens beton, og det gælder også for finansloven for 2014.

- Det er også derfor, at vi på baggrund af det forløb, der har været i forhandlingerne indtil videre, nu har inviteret Venstre og Dansk Folkeparti til forhandlinger om finansloven, siger Thorning.

Regeringens førstevalg er dog fortsat at indgå en aftale med Enhedslisten ud fra den aftaleskitse, som regeringens tre økonomiske topministre højst ualmindeligt præsenterede for offentligheden mandag.

- Vi har ikke lagt skjul på, at vi foretrækker den skitse, der ligger med Enhedslisten, men vi er også en mindretalsregering.

- Det er derfor, at vi i dag har sagt, at hvis vi ikke kan opnå flertal for den skitse, der ligger nu, så forsøger vi nu med andre. Det er foreløbig Venstre, Konservative og DF, som kommer til forhandlinger i dag, siger Thorning.

Statsministeren mener, at der trods de forsinkede forhandlinger fortsat er grund til at tro på, at finansloven kan vedtages den 19. december som planlagt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip