Thorning: Jeg har forbedret mig siden 2011

En opadgående kurve, som vil fortsætte i samme retning.

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) egen analyse af de seneste tre et halvt år, hvor hun har siddet på magten.

- Jeg er en bedre statsminister nu, end jeg var for tre et halvt år siden. Det ville da være ærgerligt, hvis det gik den modsatte vej, siger hun til et arrangement ved Folkemødet i Allinge, Bornholm.

Det er til et arrangement, hvor hun interviewes af chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, at Helle Thorning-Schmidt bliver spurgt ind til, hvad hun har lært i de seneste tre år som statsminister.

- Det er meget konkrete ting, jeg har lært. Man kender alle politiske områder, og man har været igennem mange samtaler med udenlandske ledere, så vi kan gøre vores indflydelse gældende.

- Der er efterhånden ikke særligt meget, som kommer bag på mig, så på den måde bliver man en dygtigere statsminister jo længere, man er på posten, siger hun.

I disse dage kæmper hun med Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen om statsministerposten.

Før og under den igangværende valgkamp har det været debatteret, om befolkningen kan have tillid til landets toppolitikere. Venstre har for eksempel kørt meget på, at Thorning har begået løftebrud.

- Vi har gode politikere i Danmark, som tager stort ansvar for vores land, også når det er svært, siger statsministeren og tilføjer:

- Der har været tidspunkter, mens jeg har været statsminister, hvor vores meningsmålinger har set forfærdelige ud.

- Men i den situation mener jeg, at befolkningen skal have tillid til, at uanset det ser svært ud, så sidder jeg ikke som statsminister og får ondt i maven i forhold til at træffe nogle af de beslutninger, som er afgørende for Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip