Thorning: Jeg har ikke holdt noget tilbage

Statsministeriet har ikke siddet på oplysninger i Christiania-sagen.

Sådan lyder det igen og igen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et samråd om Christiania-sagen.

- Det, der er vigtigt i dag, er at få sagt meget tydeligt, at vi på ingen måde har siddet på oplysninger, men at vi derimod har gjort alt, hvad vi kunne, for at få de oplysninger, som vi havde, delt med offentligheden, lyder det fra statsministeren.

- Der er ikke grundlag til at rejse kritik af mig som statsminister, fastslå hun.

Helle Thorning-Schmidt erkender, at hun personligt havde kendskab til de forskellige udkast til Morten Bødskovs udtalelse om retsudvalgets besøg på Christiania.

Men hun fastholder, at hun ikke havde en jordisk chance for at vide, at hendes daværende justitsminister, Morten Bødskov, ikke lagde alle kort på bordet over for Statsministeriet, da han den 19. november - tre uger før sin afgang - skulle forklare sin rolle i Christiania-sagen.

- Det fremgik ikke af nogle af udkastene, at forklaringen om politidirektørens afbud ikke var rigtig. Burde vi have haft mistanke om det, lyder det fra statsministeren.

- Jeg har læst de to udkast adskillige gange, og jeg kan simpelthen ikke se, at det skulle være muligt at udlede af de to udkast, at forklaringen om politidirektørens afbud var koordineret, siger hun.

Det fremgår af dokumenter i sagen, at departementscheferne i Statsministeriet og Justitsministeriet diskuterede, om det var på sin plads at beklage, at Bødskov havde givet "et forkert billede" af Christiania-sagen overfor Folketinget.

Faktisk var det Statsministeriet, der foreslog beklagelsen, men den kom aldrig frem til offentligheden.

Og hvad det så kan skyldes, ved statsministeren ikke.

- Det var ikke på min foranledning, at beklagelsen udgik, Og vi er ikke bekendt med, hvorfor den udgik, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip