Thorning kalder partiledere til orientering om terror

Skrevet af admin

18/02/2015

Dagens topnyheder

Lederne fra samtlige partier i Folketinget ventes torsdag morgen at samles i Statsministeriet.

Her har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indkaldt til møde for at orientere om situationen efter weekendens terrorangreb.

Allerede efter terrorangrebet i Paris i sidste måned meddelte Thorning, at partilederne løbende vil blive orienteret om trusselsbilledet i Danmark.

Efter weekendens angreb i København har partilederne været kaldt til orientering, og det sker nu igen torsdag, hvor resultaterne af politiets fortsatte efterforskning måske også vil være en del af orienteringen.

Der er dog ifølge Ritzaus oplysninger ikke lagt op til, at mødet skal bruges til forhandlinger om eksempelvis flere ressourcer til PET.

Onsdag opstillede de fire borgerlige partier fem krav til en ny antiterrorpakke. De fire borgerlige partiledere vil blandt andet have flere penge og bedre udstyr til politi og efterretningstjeneste og en styrket indsats mod radikalisering i fængslerne.

Forhandlingerne ventes dog først at gå i gang, når regeringen er klar med sit udspil til tiltag, som Politiets Efterretningstjeneste og andre relevante myndigheder kan gøre brug af i bekæmpelsen af terror.

Statsministeren bad allerede i januar - efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo - myndighederne svare på, om de har brug for flere penge eller andre ressourcer, hvis man skal undgå terror i Danmark.

Og det arbejde er snart tilendebragt, slog hun tirsdag fast:

- Det er jo velkendt, at jeg efter angrebene i Frankrig bad myndighederne om at kigge på, om der er behov for yderligere ressourcer eller redskaber til at bekæmpe terror.

- Og der vil vi ganske snart melde tilbage, hvad der kan være behov for i situationen, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hun ville dog tirsdag ikke løfte sløret for detaljer eller hovedpunkter i det kommende forslag.

/ritzau/