Thorning: Klar til at sænke selskabsskatten igen

»Virkeligheden er, at landene omkring os sænker selskabsskatten. Vi kan ikke stå her og sige, at af ideologiske årsager kan vi ikke gå længere ned. Det kan vi ikke være bekendt af hensyn til de mennesker, der gerne vi have et arbejde,« sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tirsdag aften var gæst hos Clement på DR1.

Storbritannien meddelte for nylig, at man vil sænke den britiske selskabsskat til 20 procent, og statsministeren ville overfor Clement ikke afvise, at Danmark kan blive nødt til at følge efter.

»Det er meget svært. Som vi har set i de her vækstplaner, så er det meget dyrt, men jeg har ikke noget principielt imod at sænke selskabsskatten,« lød det fra statsministeren.

Hun mener, at det er risikabelt ikke at følge med nabolandene.

»Det er et stort gamble at sige: »Det kan godt være, at der er et stort kapløb om at få lavere selskabsskat, men vi ønsker ikke at deltage i det kapløb. Vi har det fint med at ligge i den høje ende blandt dem, vi er naboer til«. Det ville være et meget stort gamble, og det vil jeg ikke være med til,« sagde Thorning og fortsatte:

»Kan jeg stå på mål for, at vi kommer bagest i et kapløb, der handler om selskabsskatten? Kan jeg være det bekendt overfor danske lønmodtagere?«

BNB

Dagens Gossip