Thorning lægger op til skarp duel med Løkke

Er det mig eller Lars Løkke Rasmussen, der skal være jeres statsminister.

Så skarpt sætter den nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, tingene op, da hun onsdag formiddag udskriver valg til Folketinget til afholdelse den 18. juni.

- Jeg vil bede danskerne tage stilling til to spørgsmål. For det første: Hvordan sikrer vi, at Danmark fortsat har fremgang og velstand, uden at vi sætter velfærd og fællesskab over styr, siger hun og fortsætter:

- Og for det andet: Hvem skal være statsminister i Danmark.

Dermed kridter hun banen op til den direkte duel mellem hende selv og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der siden valgnederlaget i 2011 har stræbt efter at "tage nøglerne tilbage" til Statsministeriet.

Med indgangen til valget ligger den borgerlige opposition klart foran i meningsmålingerne. Men når det gælder personlige målinger om eksempelvis troværdighed og foretrukne statsminister, så fører Helle Thorning-Schmidt over Venstres formand.

Og i valgudskrivelsen nævner Thorning Venstres formand med navn flere gange.

- Hvis danskerne peger på mig, vil jeg fortsætte den kurs, der har skabt resultater. Jeg vil have hele Danmark med, og væksten skal komme alle til gode.

- Oppositionen vil en anden vej. Her er der nulvækst, så langt øjet rækker. Her vil blokpolitik afløse det brede samarbejde. Her er Lars Løkke Rasmussen statsminister, lyder det blandt andet fra Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip