Thorning langer ud efter de borgerlige i dagpengestrid

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der på sit ugentlige pressemøde forholder sig til den massive kritik, der nærmest time efter time øger presset på regeringen for at finde en løsning på dagpengesituationen.

På pressemødet kritiserer hun de borgerlige for at se passivt til, mens tusindvis af danskere falder ud af dagpengesystemet.

»Jeg vil gerne rette en grundlæggende misforståelse i dagpengedebatten: Der er ingen, der er mere optaget af at hjælpe de mennesker, der står til at falde ud af dagpengesystemet, end regeringen. Det problem, vi har, skyldes ikke mindst, at der har været en meget hurtig indfasning af dagpengereformen fra 2010,« siger Thorning, der understreger, at regeringen fra dag ét, med blandt andet to akutpakker og en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, har været optaget af at skabe »tryghed for de mennesker, der risikerer at komme i klemme«.

»I hele den periode har vi reelt intet hørt fra de partier, der stod fadder til dagpengereformen. Venstre undlod oven i købet at stemme for akutjobbene i december,« siger Helle Thorning-Schmidt.

»Vi arbejder ud fra det grundvilkår, at 60 procent af vælgerne har stemt på partier, der står bag det nuværende dagpengesystem.«

Regeringen skal inden sommer mødes med Enhedslisten for at drøfte situationen. Selve dagpengereglerne er dog ikke på dagsordenen, siger Helle Thorning-Schmidt.

»Mødet handler ikke om dagpengesystemet som sådan, men om hvordan vi hjælper de mennesker, der i den kommende tid vil have opbrugt deres dagpengeret,« siger hun, der understreger, at det er »for tidligt at konkludere, hvad der kommer ud af vores møde«.

Dagens Gossip