Thorning: Mere fart på grøn økonomi

Verden bevæger sig alt for langsomt hen imod en grøn og bæredygtig økonomi.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag i København på den store internationale konference om grøn vækst, Global Green Growth Forum, som Danmark for andet år er vært for sammen med regeringerne i Sydkorea og Mexico.

Og selv om verdens lande på utallige møder har vedtaget erklæringer og målsætninger, så batter det ikke nok i kampen mod klimaforandringer og ressourcemangel, pointerer statsministeren.

- Vi er blevet enige om overskrifterne, men vi har fejlet, når det gælder at opstille konkrete mål på vejen, siger Thorning-Schmidt.

Forureningen af kloden fortsætter, og vandknaphed er et voksende problem. I dag lever en femtedel af Jordens befolkning i områder, hvor der er mangel på vand, påpeger hun.

Helle Thorning-Schmidt minder om, at man i år har målt den varmeste sommer nogensinde på den nordlige halvkugle, og at polarisens udbredelse er rekordlav som følge af global opvarmning.

- Vi kan ikke ignorere disse kendsgerninger. Vi har brug for en mere handlingsorienteret tilgang på et tidspunkt, hvor dagsordenen om grøn økonomi har mistet fremdrift. Vi må have processen tilbage på sporet, siger den danske statsminister.

Nøglen til succes er, at den private sektor forvandler ord til handling, tilføjer hun.

- Vi må bringe den offentlige og den private sektor sammen, og Global Green Growth Forum er en enestående platform til at skabe sådanne partnerskaber, siger statsministeren og opfordrer ligeledes til grønne vækstalliancer mellem ilande og ulande.

Helle Thorning erklærer sig "ekstremt stolt" over, at tre nye lande i år har tilsluttet sig det danskinspirerede grønne vækstinitiativ - nemlig Kina, Qatar og Kenya.

Et større antal ministre og fremtrædende erhvervsfolk deltager mandag og tirsdag i konferencen i København.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip