Thorning: Nej tak til EU-toppost

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) modtog et gedigent bifald, da hun foran et par hundrede tilhørere under Folkemødet på Bornholm slår fast, at hun ikke er på vej til en EU-toppost, og at hun i øvrigt vil sige pænt nej tak, hvis hun bliver spurgt.

Det er under en interviewsamtale med Fyens Stiftstidendes politiske redaktør, Elisabeth Svane, i Socialdemokraternes lokaler i den gamle brandstation i Allinge, at hun proklamerer, at hun hellere vil fortsætte som statsminister.

- Jeg er ikke på vej til et topjob i EU. Jeg opfatter det som en stor ære og et privilegium at få lov til at tjene den danske befolkning som statsminister, siger Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: Hvis du blev det tilbudt, vil du så sige nej?

- Ja. Jeg vil sige nej, lyder det fra statsministeren.

Hun er flere gange i løbet af foråret blevet nævnt i både danske og internationale medier som et seriøst bud på enten posten som EU-præsident eller EU's udenrigschef, når snakken går blandt diplomater, politikere og tænketanke i Bruxelles.

Hun har tidligere affejet diskussionen med ord om, at "man skal passe på, at man ikke lader fantasien få frit løb i den diskussion".

Altså uden at ville forholde sig konkret til artiklerne og give et enten ja eller nej.

Men det er der en god grund til, siger hun nu. Det skyldes, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviste at være kandidat til posten som øverste leder i Nato - lige indtil han pludselig blev kandidat og fik posten.

- På en måde har Anders jo ødelagt det for alle os andre. Jeg har jo ikke villet kommentere det indtil nu, fordi ligegyldigt hvad jeg siger - at jeg ikke er på vej til et topjob i EU - så vil folk sige, at det sagde ham den tidligere også, siger Thorning.

Men jeg vil sige det igen, jeg er ikke på vej til et topjob i EU.

Folkemødet slutter søndag, og statsministeren skal deltage i flere arrangementer, hvor hun skal diskutere forskellige politiske emner med danskerne og andre mere offentlige personer.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip