Thorning: Nødvendigt med et indgreb nu

»Konflikten har varet i næsten fire uger. I lang tid har der ikke været reelle forhandlinger, og der er ingen tegn på, at det vil ændres fremadrettet. Derfor er vi nået til det punkt, hvor regeringen finder det nødvendigt at gribe ind, så børn og unge kan komme i skole igen,« siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved et pressemøde i Statsministeriet.

Regeringens indgreb vil tage udgangspunkt i Kommunernes Landsforenings (KL) krav om en normalisering af lærernes arbejdstid, så det fremover vil være skolelederne, der afgør, hvor meget tid lærerne skal bruge på undervisning og forberedelse.

Til gengæld vil der blive taget hensyn til lærernes skiftende arbejdstider, ligesom regeringen vil imødekomme lærernes frygt for det »grænseløse« arbejde, hvor aftener og weekender kan blive inddraget.

Regeringen vil også afskaffe de gunstige vilkår for ældre lærere, der i dag har mulighed for at gå ned i tid med fuld løn. Det kan de også fremadrettet, men så skal de også gå ned i løn. Som kompensation afsætter regeringen 300 millioner kroner til lønstigninger.

»Lovforslaget bygger på principper fra andre fagområder i det offentlige, men det er vores opfattelse, at vi finder balance mellem to meget modsatrettede hensyn,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Folketinget vil nu blive hasteindkaldt til en afstemning om forslaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip