Thorning og Løkke tavse om anonymt brev

»I ved godt, at jeg helt fra starten har besluttet mig til ikke at kommentere på den sag. Det har jeg ikke gjort på noget tidspunkt, og det agter jeg heller ikke at gøre i dag,« sagde Thorning til en samlet presse efter Folketingets første spørgetime.

Vidnerne i Skattesagskommissionen fik klokken 12 tirsdag lov til at se indholdet af det anonyme brev, der hidtil kun har været kendt af Skattesagskommissionens medlemmer og vidnernes bisiddere. Formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen (V) havde tidligt tirsdag eftermiddag endnu ikke fået kendskab til indholdet, og han var i tvivl om, hvorvidt han ville opsøge det.

Spørgsmål: Skal du have læst brevet op?

»Nu må jeg se. Det er rigtigt, at jeg har den mulighed at få læst brevet op, men uanset det, så vil det ikke rokke ved, at jeg ingen kommentarer har, udover at jeg har svaret på de spørgsmål, kommissionen har stillet, og at kommissionen er nedsat på vores initiativ, fordi vi har ønsket at få hver en sten vendt. Og har kommissionen flere spørgsmål, så svarer vi også på dem,« sagde Løkke Rasmussen.

Venstre-formanden gentog ved samme lejlighed, at hans vidneudsagn til Skattesagskommissionen var sande:

»Jeg står 100 procent ved de svar, jeg har givet«.

Skattesagskommissionens formand, Lars E. Andersen, havde givet den anonyme forfatter indtil klokken 12 tirsdag til at henvende sig eller fremsende beviser på sine påstande. Det har vedkommende ikke gjort, oplyser Lars E. Andersen. Det betyder, at brevet ikke får nogen videre betydning for Skattesagskommissionens videre arbejde. Det er dog stadig muligt for forfatteren at stå frem på et senere tidspunkt, og i så fald vil brevets påstande indgå i undersøgelsen.

Ifølge kommissoriet skal arbejdet være afsluttet 12. marts næste år, men det anonyme brev kan have forsinket arbejdet.

Københavns Politi fik til opgave af Skattesagskommissionen at finde frem til identiteten på brevskriveren. En teknisk undersøgelse af et fingeraftryk på brevet i sidste uge gav ikke noget resultat, mens en DNA-undersøgelse af et hår fundet i brevet først er færdig om et par uger.

Politiet bad i sidste uge Skattesagskommissionen om at vurdere, hvorvidt politiets efterforskning af det anonyme brevs ægthed og brevskriverens mulige identitet skulle tage skridtet videre og eksempelvis afhøre et større antal personer, som måske vil kunne bidrage med yderligere oplysninger. Det har kommissionens formand, Lars E. Andersen, afvist.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip