Thorning og Vestagers projekt: Flere job - bedre velfærd

Overskriften for den nye SR-regering er klar. Og det bliver: Flere job - bedre velfærd.

Det fortæller statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde i Statsministeriet sammen med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), efter at de to partiledere tidligere mandag præsenterede den nye ministerliste.

- Vi bygger videre på regeringsgrundlaget. Men vi har også lavet en erklæring for det videre arbejde, som rammer ind, hvad det er, vi skal i gang med.

- Overskriften på vores arbejde er dybest set: Flere job. Bedre velfærd, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun slår fast, at Socialdemokraterne og Radikale Venstre har en mangeårig tradition for at arbejde sammen, og at det vil fortsætte.

- Vi er jo forskellige partier, men vi har også stærke fælles ambitioner på Danmarks vegne, siger hun.

- Vi insisterer på at føre en ansvarlig økonomisk politik, hvor der er sammenhæng mellem udgifter og indtægter. Vi vil fortsætte med at gennemføre de reformer, som vi mener, er nødvendige, siger hun.

Det drejer sig blandt andet om en reform af beskæftigelsesindsatsen, en reform af erhvervsuddannelserne samt vækstinitiativer i løbet af foråret.

- Vi vil fortsætte det brede samarbejde, vi har haft i Folketinget, hvor alle Folketingets partier har været med til at træffe vigtige beslutninger, siger statsministeren.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ser frem til arbejdet i den nye regering:

- Ud af en vanskelig og dramatisk situation er der nu skabt en ny regering. Vi har et arbejdsfællesskab og et stærkt politisk fællesskab. Det går 100 år tilbage - i medgang og modgang.

- Vi får forhåbentlig flere gode resultater, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip