»Thorning og Vilhelmsen får en svær 1. maj«

Begge partiledere får vanskeligt ved holde de traditionelle taler, hvor rød blok langer ud efter blå, påpeger han.

»Det, der er Thornings og Vilhelmsens store problem, er, at 1. maj normalt bliver brugt som en trampolin til massive angreb på det borgerlige Danmark. Men den mulighed har de ligesom afskåret sig fra ved at lave stort set alle store forlig med Venstre. Så er det vanskeligt at beskylde Venstre for ikke at ville tage ansvar, og det er svært at skælde dem ud. Deres egne vælgere, der kommer til mødet, er sure på dem, meningsmålingerne er elendige, og dem, de normalt ville skælde ud på, laver det ene forlig med efter det andet. Så Thorning og Vilhelmsen får en svær første 1. maj,« forklarer Hans Engell.

Han mener, at det især bliver en lang dag for Annette Vilhelmsen, fordi SF kæmper med »katastrofalt« dårlige meningsmålinger. I sidste uge sendte en megafonmåling fra Politiken og TV2 regeringspartiet ned i nærheden af spærregrænsen med 2,8 procent af stemmerne, og selvom Thornings socialdemokrater også må få hovedpine af den ene dårlige meningsmåling efter den anden, så ser det alligevel værst ud for Vilhelmsen, siger Hans Engell.

Han spår til gengæld Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) en god kampdag.

»Johanne får den letteste 1. maj. Hun kan holde en tale, som en stor del af dem, der står i Fælledparken (i København, red.) gerne vil høre. Nemlig at regeringen er for blå, og at den samarbejder for meget med de borgerlige om velfærdsforringelser. Der er ingen tvivl om, at Johanne vil bruge talerstolen til at fortsætte den skarpe kritik af regeringen. Hun vil gøre forringelserne af dagpengene til sit hovedpunkt, og det er spændende, hvor hårdt hun binder sig op i forhold til Enhedslistens krav til regeringen og finansloven,« siger Hans Engell.

Han slår dog samtidig fast, at arbejdernes internationale kampdag næppe kommer til at gøre den store forskel rent politisk.

»1. maj er en historisk mærkedag, men det er ikke en dag, hvor man flytter stemmer. Det har fået karakter af folkefest, det er i højere grad Kim Larsen og fadbamser end politiske meldinger, der dominerer.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip