Thorning: Ole Sohn er hjerteligt velkommen hos os

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn blev tirsdag den seneste i rækken af SF-profiler, der har vendt sit parti ryggen for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.

Og Ole Sohn er "hjerteligt velkommen" hos Socialdemokraterne, understreger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på vej ind til et gruppemøde på Christiansborg.

- Vi vil gerne have Ole Sohn med hos os. Jeg kender ham rigtig godt og har arbejdet tæt sammen med ham - også da han var på ministerholdet - og han er hjertelig velkommen, siger Thorning.

Statsministeren afviser samtidig, at det er et problem, at Ole Sohn har en fortid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti.

- Det tror jeg nok, han har lagt godt og grundigt bag sig. Han har været i SF i mange år, siger Thorning til TV2 News.

Ole Sohn forklarer tirsdag, at han har tænkt sig godt om, inden han har truffet beslutningen om at forlade SF, hvor han har været medlem i over 20 år, til fordel for Socialdemokraterne.

Beslutningen er truffet på baggrund af den seneste uges splittelse i SF, som kulminerede i torsdags, hvor Annette Vilhelmsen trak sig som formand og trak SF ud af regeringen.

- Jeg har funderet over situationen de seneste dage, og jeg er kommet frem til den konklusion, at jeg ikke kan følge SF's nye kurs.

- Når jeg melder mig ind i Socialdemokraterne, er det fordi, at jeg her får mulighed for at videreudvikle arbejdet med realiseringen af det regeringsgrundlag, som jeg har været med til at udvikle, siger Ole Sohn.

Ole Sohn er ikke det eneste nye folketingsmedlem i den socialdemokratiske gruppe. Også tidligere sundhedsminister Astrid Krag har sagt farvel til SF og meldt sig ind hos Socialdemokraterne.

/ritzau/

Dagens Gossip