Thorning om dræbt dansker: Tanker til de pårørende

Både den danske statsminister og udenrigsminister udtrykker deres medfølelse i forbindelse med, at en dansk kvinde fredag blev dræbt under et bombeangreb på en restaurant i Afghanistans hovedstad, Kabul.

- Det er med sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at en dansk medarbejder ved EU’s politimission i Afghanistan er blandt de omkomne ved terrorangrebet i Kabul fredag, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en pressemeddelelse.

- Jeg fordømmer på det kraftigste dette angreb på tilfældige civile, og mine tanker og dybe medfølelse går til de pårørende, fortsætter hun.

Udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) understreger, at angrebet ikke får indflydelse på EU's politimission i Afghanistan - EUPOL.

- Medarbejderen tog til Afghanistan for at gøre en forskel og for at hjælpe almindelige afghanere til at få et bedre og sikrere liv. Jeg vil gerne ære det arbejde, den dræbte udførte, som fortsætter, og den pågældendes medarbejders engagement, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev i alt 21 personer dræbt ved angrebet. De 13 af dem var udlændinge. Angrebet skete på restaurant Taverna du Liban, som ifølge de internationale nyhedsbureauer er populær blandt udlændinge.

EU's politimission i Afghanistan arbejder på at styrke det afghanske politi. De danske udsendte arbejder blandt andet med at styrke lederuddannelse af afghanske politiofficerer, så de efter endt uddannelse kan udstationeres i landets provinser og distrikter.

EUPOL har omkring 400 udsendte medarbejdere i Afghanistan fra 23 EU-lande.

/ritzau/

Dagens Gossip