Thorning om EU-job: Ingen kommentarer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ingen kommentarer til, om hun kan være interesseret i at bytte kontoret i Statsministeriet ud med en toppost i Bruxelles, når jobkarrusellen i EU sættes i gang igen næste år.

I 2014 skal der findes nye navne til posterne som EU-præsident, EU's udenrigschef og formand for EU-Kommissionen. Og Politiken pustede i weekenden nyt liv i spekulationerne om et eventuelt jobskifte for den danske statsminister med en artikel under overskriften: "Thorning for president?".

Men de spekulationer vil Helle Thorning-Schmidt altså ikke selv deltage i.

- Det kan jo være, at nogen har lyst til at stille spørgsmålet igen og igen og igen. Der er jeg nødt til at sige, at så får man også det samme svar igen og igen.

- Jeg har ingen kommentarer til den diskussion, og jeg tror, man skal passe på, at man ikke lader fantasien få frit løb i den diskussion, siger Thorning på en pressebriefing i Statsministeriet forud for et EU-topmøde onsdag.

Ifølge Politiken nævnes både Helle Thorning-Schmidt og Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, som seriøse muligheder til at overtage posten som enten EU-præsident eller EU's udenrigschef, når snakken går blandt diplomater, politikere og tænketanke i Bruxelles.

Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) skulle ifølge Politiken have mulighed for at sikre en post i EU-systemet, der figurerer langt over Danmarks normale vægtklasse.

Men modsat Thorning var Vestager helt klar i mælet, da Politiken i weekenden spurgte ind til en eventuel fremtid i Bruxelles.

- Jeg er ikke kandidat til nogen internationale topposter. Og i modsætning til Fogh, så mener jeg det, skrev Vestager i en kommentar til Politiken

/ritzau/

Dagens Gossip